Kär druva har många namn...

Fram tills 2004 har man trott att Zinfandel och Primitivo var två olika druvor. Med hjälp av DNA-tester kunde man dock spåra generna tillbaka till Apulien i södra Italien, men spåren slutar inte här. Primitivo-druvan härstammar i sin tur från urgamla druvor i Kroatiska Dalmatien. DNA-analys har visat att det är genetiskt ekvivalent med kroatiska druvorna Crljenak Kaštelanski och Tribidrag

Kroatiska druvor

Visste Ni att det finns ca 130 lokala druvor i Kroatien som inte finns någon annanstans. Man gör inte vin på alla men några druvor ger oss fantastiska viner med säregna drag och är svåra att jämföra med andra mer kända druvor. Några druvor som används i vinproduktion är Plavac mali, Crljenak, Pošip, Teran, Istrian Malvazija och Graševina

Orange/Amber wine

Orange eller Amber viner produceras i alla vindistrikt i Kroatien; Istrien & Kvarner, Dalmatien, inlandet Kroatien samt Slavonien. Vinerna har stor potential och håller allt som ofta väldigt hög kvalitet.

previous arrow
next arrow
Slider

Allmänna villkor
Beställning via triggollo.com

Triggollo Wine & Spirits AB är importör och leverantör till både Systembolaget & ItalienskaMagasinet. En del av våra produkter finns och beställa via deras respektive hemsidor, www.systembolaget.se eller www.italienskamagasinet.dk. Notera att det är deras köpvilkor som gäller. Börja med och besluta vartifrån du vill beställa vår produkt.

Så går det till

1. När du valt de produkter du vill beställa via triggollo.com så klicka på vald leverantör så kommer du till deras hemsida.

2. Om det är första gången du beställer på Systembolaget eller ItalienskaMagasinet krävs det att du registrera dig som kund (Observera att registreringen gör du bara en gång).

3. Fortsätt din order  genom att följa anvisningarna tills beställningen är skickad.

4. Observera att du som beställare är ansvarig för det personliga användarkontot och de beställningar du skickar. Systembolagets och ItalienskaMagasinets köp- och användarvillkor hittar du på deras hemsidor. Vi rekommenderar att du läser igenom villkoren innan du beställer.

5. All vidare hantering sköts av vald leverantör, notera att det skiljer sig i leveranssätt. Systembolaget ser till att din beställning skickas till vald Systembolagsbutik medan ItalienskaMagasinet levererar direkt.

6. Leveranstiden varier beroende på vem du väljer som leverantör. Systembolagets leveranstid ligger på ca 8-10 dagar. Du blir då kontaktad av din valda butik via telefon eller SMS.

7.  Triggollo.com ansvarar inte för om Systembolagets eller den specifika butikens beställningstjänst är avstängd eller ur funktion Vi hänvisar till deras respektive supportavdelning vid händelse av att deras beställningstjänst är ur funktion.