Kär druva har många namn...

Fram tills 2004 har man trott att Zinfandel och Primitivo var två olika druvor. Med hjälp av DNA-tester kunde man dock spåra generna tillbaka till Apulien i södra Italien, men spåren slutar inte här. Primitivo-druvan härstammar i sin tur från urgamla druvor i Kroatiska Dalmatien. DNA-analys har visat att det är genetiskt ekvivalent med kroatiska druvorna Crljenak Kaštelanski och Tribidrag

Kroatiska druvor

Visste Ni att det finns ca 130 lokala druvor i Kroatien som inte finns någon annanstans. Man gör inte vin på alla men några druvor ger oss fantastiska viner med säregna drag och är svåra att jämföra med andra mer kända druvor. Några druvor som används i vinproduktion är Plavac mali, Crljenak, Pošip, Teran, Istrian Malvazija och Graševina

Orange/Amber wine

Orange eller Amber viner produceras i alla vindistrikt i Kroatien; Istrien & Kvarner, Dalmatien, inlandet Kroatien samt Slavonien. Vinerna har stor potential och håller allt som ofta väldigt hög kvalitet.

previous arrow
next arrow
Slider
borderdruvaborderdruva

2020-01-08
Fantastisk Istrian Malvazija!!

Dags för ytterligare en lansering. Denna gång är det två underbara viner på druvan Istrian Malvazija från Coronica. Inom kort kommer Ni kunna beställa dem via Systembolagets beställningssortiment. Beräknat lanseringsdatum 20/1 - 2020.Läs mer on vinerna här!

2019-12-03
Triggollo goes Italian

I samarbete med vinbaren L'enoteca i Malmö lanserar vi i dagarna två underbara viner från Italienska producenten Terre di San Vito. Dessa viner har varit en succé bland L'enotecas gäster och nu kan de även beställas via Systembolagets beställningssortiment. Säljstart den imorgon den 4:e december.

Läs mer on vinerna här!