Kär druva har många namn...

Fram tills 2004 har man trott att Zinfandel och Primitivo var två olika druvor. Med hjälp av DNA-tester kunde man dock spåra generna tillbaka till Apulien i södra Italien, men spåren slutar inte här. Primitivo-druvan härstammar i sin tur från urgamla druvor i Kroatiska Dalmatien. DNA-analys har visat att det är genetiskt ekvivalent med kroatiska druvorna Crljenak Kaštelanski och Tribidrag

Kroatiska druvor

Visste Ni att det finns ca 130 lokala druvor i Kroatien som inte finns någon annanstans. Man gör inte vin på alla men några druvor ger oss fantastiska viner med säregna drag och är svåra att jämföra med andra mer kända druvor. Några druvor som används i vinproduktion är Plavac mali, Crljenak, Pošip, Teran, Istrian Malvazija och Graševina

Orange/Amber wine

Orange eller Amber viner produceras i alla vindistrikt i Kroatien; Istrien & Kvarner, Dalmatien, inlandet Kroatien samt Slavonien. Vinerna har stor potential och håller allt som ofta väldigt hög kvalitet.

previous arrow
next arrow
Slider

Om Triggollo Wine & Spirits

Triggollo wine & Sprits grundades år 2014 med den enkla affärsidén att tillgodose den Svenska marknaden med kvalitativa viner och alkoholhaltiga produkter från Kroatien. Vår grundfilosofi var då, och kommer alltid och vara, att endast jobba med produkter som vi kan stå för.

Idag är Triggollo wine & spirits Sveriges ledande och största importör av vin och alkoholhaltiga drycker från Kroatien. Vi började i liten skala med ett fåtal producenter men har på kort tid vuxit och breddat vårt sortiment rejält. Vi skryter inte när vi säger att vi samarbetar några av de bästa och exklusiva producenterna i Kroatien.  Sortimentet har en stor bredd men genomsyras samtidigt av ett tydligt kvalitetstänk och omfattar allt från bra basviner till de mest prestigefyllda vinerna från området.

I dryckesportföljen ingår bara de produkter Triggollo wine & sprits kan stå för och rekommendera. Vi håller en mycket hög lägsta nivå och har därför blivit en mycket stark partner till flertalet kända och bästa restaurangerna I Sverige.

Ett unikt och välgenomtänkt sortiment med viner som kan pareras till de mest komplexa rätter har gett oss möjlighet att leverera unika och fantastiska viner till flera restauranger med Michelin stjärnor som önskar att erbjuda något utöver det vanliga.

Vårt starka sortiment har även lett till ett samarbete med Systembolaget där vi fått vin på hyllorna samt att vi har det största sortimentet av Kroatiska drycker på Systembolagets beställningssortiment.

Viner med ekologisk odling och med en hållbar filosofi är en självklarhet i sortimentet. Triggollo wine & spirits arbetar målmedvetet för att kontinuerligt utveckla och anpassa dryckesportföljen genom att hålla koll på trender och aktivt lyssna på våra partners för att tillgodose deras behov.

Välkommen till Triggollo wine & spirits