Kär druva har många namn...

Fram tills 2004 har man trott att Zinfandel och Primitivo var två olika druvor. Med hjälp av DNA-tester kunde man dock spåra generna tillbaka till Apulien i södra Italien, men spåren slutar inte här. Primitivo-druvan härstammar i sin tur från urgamla druvor i Kroatiska Dalmatien. DNA-analys har visat att det är genetiskt ekvivalent med kroatiska druvorna Crljenak Kaštelanski och Tribidrag

Kroatiska druvor

Visste Ni att det finns ca 130 lokala druvor i Kroatien som inte finns någon annanstans. Man gör inte vin på alla men några druvor ger oss fantastiska viner med säregna drag och är svåra att jämföra med andra mer kända druvor. Några druvor som används i vinproduktion är Plavac mali, Crljenak, Pošip, Teran, Istrian Malvazija och Graševina

Orange/Amber wine

Orange eller Amber viner produceras i alla vindistrikt i Kroatien; Istrien & Kvarner, Dalmatien, inlandet Kroatien samt Slavonien. Vinerna har stor potential och håller allt som ofta väldigt hög kvalitet.

previous arrow
next arrow
Slider

IL Vescovo

Pris: 239kr
Land: Italien
Producent: Terre di San Vito
Varutyp: Rött vin
Vindistrikt:
Alkohol: 13,5%
Art.nr: 806100
Systembolaget: nr 76219
Flaskstorlek: 75 cl
Antal per kolli: 6 st
År: 2014
Sortiment: RS/BS
Druvor: 70% Malbec 30% Cabernet Sauvignon

Beskrivning:
En klockren blend på Malbec och Cabernet Sauvignon som påminner om medeltidens viner söder om Bordeaux.
Vinet har en intensiv djupröd färg, med toner av mörka bär, salvia och rosmarin: Det är välstrukturerat och välbalanserat med en lång eftersmak!

Gastro recommendation

 

Vinet kan beställas antingen via Systembolaget , välj genom och klicka på varukorgen nedan. Observera att Ni kommer då till respektive företags hemsida och att beställningen ombesörjs av dom. För mer detaljerad information om hur beställningar hanteras klicka här.