Kär druva har många namn...

Fram tills 2004 har man trott att Zinfandel och Primitivo var två olika druvor. Med hjälp av DNA-tester kunde man dock spåra generna tillbaka till Apulien i södra Italien, men spåren slutar inte här. Primitivo-druvan härstammar i sin tur från urgamla druvor i Kroatiska Dalmatien. DNA-analys har visat att det är genetiskt ekvivalent med kroatiska druvorna Crljenak Kaštelanski och Tribidrag

Kroatiska druvor

Visste Ni att det finns ca 130 lokala druvor i Kroatien som inte finns någon annanstans. Man gör inte vin på alla men några druvor ger oss fantastiska viner med säregna drag och är svåra att jämföra med andra mer kända druvor. Några druvor som används i vinproduktion är Plavac mali, Crljenak, Pošip, Teran, Istrian Malvazija och Graševina

Orange/Amber wine

Orange eller Amber viner produceras i alla vindistrikt i Kroatien; Istrien & Kvarner, Dalmatien, inlandet Kroatien samt Slavonien. Vinerna har stor potential och håller allt som ofta väldigt hög kvalitet.

previous arrow
next arrow
Slider

Krajancic Posip Jezina

Pris:
Land: Kroatien
Producent: Krajancic
Varutyp: Vitt vin
Vindistrikt: Dalmatia/Korcula
Alkohol: 12,5%
Art.nr: 7065
Systembolaget: nr
Flaskstorlek: 75 cl
Antal per kolli: 6 st
År: 2018
Sortiment: RS/BS
Druvor: Riesling

Beskrivning:
Gyllengul färg med intensiv doft av aprikos och en aning selleri. Frisk smak av äpple, citrus, persika och mogna aprikoser. Härlig syra och en sötma som aldrig blir för tydlig.


 

Vinet kan beställas antingen via Systembolaget. Observera att Ni kommer då till respektive företags hemsida och att beställningen ombesörjs av dom. För mer detaljerad information om hur beställningar hanteras klicka här.