Kär druva har många namn...

Fram tills 2004 har man trott att Zinfandel och Primitivo var två olika druvor. Med hjälp av DNA-tester kunde man dock spåra generna tillbaka till Apulien i södra Italien, men spåren slutar inte här. Primitivo-druvan härstammar i sin tur från urgamla druvor i Kroatiska Dalmatien. DNA-analys har visat att det är genetiskt ekvivalent med kroatiska druvorna Crljenak Kaštelanski och Tribidrag

Kroatiska druvor

Visste Ni att det finns ca 130 lokala druvor i Kroatien som inte finns någon annanstans. Man gör inte vin på alla men några druvor ger oss fantastiska viner med säregna drag och är svåra att jämföra med andra mer kända druvor. Några druvor som används i vinproduktion är Plavac mali, Crljenak, Pošip, Teran, Istrian Malvazija och Graševina

Orange/Amber wine

Orange eller Amber viner produceras i alla vindistrikt i Kroatien; Istrien & Kvarner, Dalmatien, inlandet Kroatien samt Slavonien. Vinerna har stor potential och håller allt som ofta väldigt hög kvalitet.

previous arrow
next arrow
Slider

Roxanich Super Istrian Cuvée

Pris:
Land: Kroatien
Producent: Roxanich
Varutyp: Rött vin
Vindistrikt: Istrien
Alkohol: 13%
Art.nr: 7039
Systembolaget: nr 75354
Flaskstorlek: 75 cl
Antal per kolli: 6 st
År: 2009
Sortiment: RS/BS
Druvor: Merlot, Caberent Sauvignon & Borgonja

Beskrivning:
Roxanich Super Istrian Cuvee är en cuvée gjord på 40% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon och 20% av den lokala istrianska druvan Borgonja. Vinet har spontanjäst med naturlig jäst, är ofiltrerat och har lagrats i 4 år på ekfat.

Roxanich Super Istrian Cuvee har en ren doft med toner av mogna jordgubbar, svarta vinbär och mörka körsbär. Smaken är full av runda tanniner, björnbär, kryddnejlika och en viss sälta.

 

Vinet kan beställas antingen via Systembolaget (f.r.o.m. 21:e December 2016)  Observera att Ni kommer då till respektive företags hemsida och att beställningen ombesörjs av dom. För mer detaljerad information om hur beställningar hanteras klicka här.